Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Woonbond: Rotterdammers, stem tegen sloopplan

03 NOV 2016

ROTTERDAM - De Woonbond heeft er geen begrip voor dat Rotterdam 20.000 sociale huurwoningen wil laten slopen. Volgens de huurdersorganisatie is er een tekort aan deze huizen in de stad. Ze roept Rotterdammers daarom op bij het referendum op 30 november massaal tegen de plannen te stemmen.

,,Wie naar deze cijfers kijkt, kan niet concluderen dat er nu een ‘overschot’ aan betaalbare huurwoningen is in Rotterdam. De plannen om er 20.000 betaalbare huurwoningen te laten verdwijnen raken dan ook kant noch wal", aldus directeur Ronald Paping van de Woonbond.

De inwoners van Rotterdam kunnen zich in een stedelijk raadgevend referendum uitspreken over de Woonvisie 2030. Hierin staat dat de gemeente de sociale huurwoningen wil slopen of verkopen. Het referendum is pas geldig als 30 procent van de kiesgerechtigde Rotterdammers zijn stem uitbrengt en daarom hoopt de Woonbond dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen.

De gemeente Rotterdam herkent zich niet in de cijfers van de Woonbond. ,,Uit cijfers blijkt dat er 40.000 woningen meer zijn dan de doelgroep groot is'', aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Een afname van 20.000 zou dus kunnen. Er worden er echter maar 15.000 huizen gesloopt en er worden er 5000 teruggebouwd. Bovendien blijkt uit eigen onderzoek van de Woonbond ook dat er voldoende sociale huurwoningen zijn. Er is nu een tekort aan woningen voor de hogere en middeninkomens. We willen voorkomen dat mensen naar de randgemeenten vertrekken.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.49
+ / - -0.27%