Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Roel Dijkstra

Politievrijwilligers willen meer duidelijkheid

17 NOV 2016

LEUSDEN - Vrijwilligers bij de politie hebben het gevoel dat ze niet serieus worden genomen en er niet echt bij horen. De Nationale Politie laat ze in de kou staan doordat aansturing, begeleiding en personeelszorg ontbreken.

Dat meldt de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV). Die wil dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en politiechef Erik Akerboom snel een besluit nemen over landelijke harmonisering van het vrijwilligersbeleid.

’Niet duidelijk wie wat moet doen’

„Regionale verschillen zijn niet uit te leggen”, aldus voorzitter Michael Sijbom van de LOPV donderdag. „De leidinggevenden slagen er niet in om het eens te worden over wie wat moet uitvoeren. Politievrijwilligers zijn door de frisse blik en ervaring die zij meebrengen vanuit hun reguliere baan juist van grote waarde voor het politiewerk.”

Sijbom en vertegenwoordigers van bonden als ACP en VMHP hebben donderdag de besprekingen met de politietop over vrijwilligers opgeschort. Ze willen pas weer verder praten als er duidelijkheid is over hun rol binnen de organisatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%