Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lodewijk Asscher
Lodewijk Asscher
Foto: Hollandse Hoogte

Asscher lijkt favoriet voor lijsttrekkerschap

25 NOV 2016

DEN HAAG - Leden van de Partij van de Arbeid hebben nog twee weken om te stemmen op hun favoriete lijsttrekker, maar volgens onderzoeksbureau Ipsos is nu al duidelijk dat Lodewijk Asscher de voorkeur geniet. Potentiële PvdA-kiezers vinden hem geschikter als premier dan Diederik Samsom en hij zou beter in staat zijn om de partij weer op de kaart zetten.

Dat blijkt uit onlineonderzoek van Ipsos, dat vrijdag is gepubliceerd. In het kader van de Politieke Barometer is duizend Nederlandse kiesgerechtigden naar hun mening gevraagd. 58 procent van de mensen die bij de Kamerverkiezingen in 2012 op de PvdA stemden, wil Asscher als gezicht van de partij en 15 procent van die groep ziet Samsom liever de campagne leiden.

’Meer relevante leiderseigenschappen’

Asscher heeft volgens de ondervraagden meer relevante leiderseigenschappen. Samsom is volgens de PvdA-aanhang wel meer een volhouder dan Asscher.

Sinds deze week mogen de PvdA-leden bepalen wie van de twee lijsttrekker wordt. Dat kan tot en met woensdag 7 december. Een dag later wordt de winnaar bekendgemaakt. De lijsttrekker wacht een zware taak: de PvdA staat virtueel op 26 zetels verlies sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - +0.12%