Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Wilders wil debat met Rutte

Kamer geschokt over route Berlijn-terrorist

28 DEC 2016

DEN HAAG - De Tweede Kamer reageert geschokt op berichten dat terrorist Anis Amri in Nederland zou zijn geweest na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. De PVV wil dat het parlement terugkomt van reces.

Volgens Italiaanse en Franse media zou Amri na zijn gruwelijke daad in de Duitse hoofdstad via station Amsterdam Sloterdijk naar Italië zijn gereisd.

Wilders wil zo snel mogelijk een debat voeren met premier Rutte, minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie).

„Onze grenzen zijn blijkbaar zo lek als een mandje en ons land loopt groot gevaar”, schrijft Wilders in een e-mail aan zijn collega-fractievoorzitters.

De Tweede Kamer komt voorlopig niet terug van reces, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De meeste partijen waaronder VVD, PvdA, D66 en CDA willen nu eerst een brief van het kabinet met tekst en uitleg.

Kamerleden zijn behoorlijk verrast door het nieuws.„Hoe kan dit nou weer?”, vraagt D66-Kamerlid Verhoeven zich af. De Democraat wijst erop dat het niet de eerste keer is dat ons land als tussenstop dient. In 2015 liep Zaventem-terrorist Ibrahim el Bakraoui ongestoord langs de paspoortcontrole op Schiphol, terwijl Turkije al een waarschuwing had afgegeven.

Kamerlid Van Toorenburg van het CDA: „Deze berichten zijn wel even schrikken. Ik wil weten of ons land ergens steken heeft laten vallen. Is hij in het vizier geweest.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%