Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Omstreden imam terug in Gouda

08 JAN 2017

GOUDA - De omstreden Belgische imam Tarik Chadlioui is weer opgedoken in Gouda. De ’haatimam’ sprak begin januari bij een benefietactie voor een moskee. De VVD in de gemeenteraad van Gouda stelt vragen aan het college.


De omstreden imam Tarik Chadlioui spreekt een groep kinderen toe in de Arrahman moskee.
De omstreden imam Tarik Chadlioui spreekt een groep kinderen toe in de Arrahman moskee.
Foto: Facebook Tarik Chadlioui

Chadlioui was lid van de omstreden organisatie Sharia4Belgium, die door de rechtbank in Antwerpen werd bestempeld als „een terrorische organisatie die misdrijven wilde plegen in België en daarbuiten”. Chadlioui sprak in april vorig jaar nog kinderen toe in een moskee in Boskoop. Dat zorgde voor Kamervragen.

Chadlioui is een veelgevraagd spreker in Nederland. Zo sprak hij in 2015 in de Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere. Toenmalig burgemeester Annemarie Jorritsma probeerde de bijeenkomst tevergeefs te dwarsbomen. Ze had juridisch gezien geen poot om op te staan.

Een evenement in Rijswijk, waar drie omstreden imams zouden spreken, werd wel succesvol afgelast. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken bemoeide zich destijds persoonlijk met de zaak en trok de visa van de omstreden sprekers in. In het verleden sprak Chadlioui eerder op bijeenkomsten in Gouda.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%