Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Rapper Boef voor de rechter

11 JAN 2017

De vloggende rapper Boef staat vandaag terecht voor het beledigen van een agent en hij hield zich niet aan de voorwaarden die hij kreeg na een vorige veroordeling. Volg de zaak hier live.

De rapper werd in september opgepakt omdat hij jongeren in een vlog opriep te komen vechten in Tilburg-Noord. Toen hij vrijkwam beledigde hij in een vlog een rechercheur door te zeggen dat hij „zijn dochter zou neuken.” In juli kwam hij in het nieuws vanwege het provoceren van een agent. Die laatste oogstte echter de meeste lof, door ijzig kalm te blijven.

Volgens een woordvoerder van het OM staat Boef niet terecht voor de opruiing. „Die zaak wordt nog onderzocht.” Wel liepen destijds meer dan honderd jongeren door Tilburg-Noord. De politie voorkwam toen een grote vechtpartij in een park in de wijk. Het zou draaien om een vete met een andere rapper, Para Soma, en diens aanhang.

Sofiane Boussaadia, zoals Boef in het echt heet, werd in Parijs geboren. Vanwege de ophef rond zijn persoon werden in september optredens van hem in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg geannuleerd. Vanwege overlast zou hij deze maand zijn appartement in Tilburg hebben moeten verlaten. Hij las een brief waarin de verhuurder die stap aankondigde voor in een vlog in november.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%