Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De vloggende rapper bij de rechtbank in Breda.
De vloggende rapper bij de rechtbank in Breda.
Foto: ANP

„Alles wat ik doe, is kunst”

Werkstraf voor rapper Boef

11 JAN 2017 Onze Redactie

Breda - Rapper Boef heeft een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk gekregen voor het beledigen van een agent in een van zijn filmpjes op social media. Bovendien moet hij een schadevergoeding van 150 euro aan de beledigde agent betalen.

Dat heeft de politierechter in Breda woensdagmiddag besloten. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van twee jaar.

Sofiane Boussaadia, zoals Boef heet, werd vorig jaar in september opgepakt omdat hij jongeren in een vlog opriep te komen vechten in Tilburg-Noord. Toen hij vrijkwam beledigde hij in een vlog een rechercheur door te zeggen dat hij „zijn dochter zou neuken.”

Niet gemeld

Ook is de Tilburgse rapper veroordeeld omdat hij zich in september niet bij de politie meldde, terwijl dat wel moest. Boef, behangen met goud en de hele zitting verscholen onder een enorme capuchon met bontkraag, beriep zich op artistieke vrijheid.

Toen de rechter vroeg: „Wat is de artistieke vrijheid van ’ik neuk je dochter’?”, antwoordde hij: „Alles wat ik doe, is kunst.” Dat hij zich niet meldde, kwam volgens de rapper doordat een optreden was uitgelopen.

Alles wat ik doe is kunst

Een foto die door boef072 is geplaatst op

Werkstraf

Het OM eiste eerder op de dag een iets langere werkstraf en een voorwaardelijke celstraf voor de vloggende rapper. De eis was een werkstraf van 100 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar.

De officier eiste ook een schadevergoeding van 150 euro. Daar ging de rechter, die hem een treitervlogger noemde, mee akkoord.

Provoceren

In juli kwam hij in het nieuws vanwege het provoceren van een agent (zie video). Die laatste oogstte echter de meeste lof, door ijzig kalm te blijven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 529.01
+ / - +0.07%