Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sander Dekker noemt zelfmoord hartverscheurend

11 JAN 2017

DEN HAAG - „Kijk niet weg” bij misstanden als de pesterijen die een vijftienjarige Heerlense scholier afgelopen weekeinde tot zelfmoord zouden hebben gedreven. Die oproep heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs woensdagavond gedaan in het televisieprogramma Jinek.

De Onderwijsinspectie buigt zich over de zaak, zei Bussemaker. Dit specifieke geval moet volgens haar eerst uitgezocht worden, maar „als je zoiets merkt in je omgeving: kaart het aan, bespreek het, kijk op geen enkele manier weg.” „En als je het zelf niet kan, zorg dan dat er deskundigen worden ingeschakeld.”

Bussemaker noemde het „vreselijk, hartverscheurend dat een kind geen andere uitweg meer ziet dan een eind aan zijn leven te maken.” Een ander woord dan hartverscheurend is er eigenlijk niet voor de tragedie, zei haar staatssecretaris Sander Dekker eerder op de dag al op Facebook.

Het drama deed Dekker denken aan Tim Ribberink (20) en Fleur Bloemen (15), de scholieren die eind 2012 een einde hun leven maakten na langdurige pesterijen. „Het laat eens te meer zien dat de consequenties van pesten enorm kunnen zijn. Dat we altijd waakzaam moeten blijven dat het de kop niet opsteekt. En dat we moeten blijven benadrukken dat pesten onacceptabel is”, aldus Dekker.

Bedreigingen aan het adres van het Grotiuscollege of zijn leerlingen, die woensdag werden geuit, noemde Dekker onaanvaardbaar. Hij wenste alle betrokkenen veel sterkte.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%