Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Twee IC-artsen Maasstad op non-actief

11 JAN 2017

ROTTERDAM - Twee artsen van de afdeling intensive care van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam staan tijdelijk op non-actief. Aanleiding zijn spanningen binnen de groep IC-artsen. De twee zijn gedurende een maand niet ingeroosterd, maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

Eind oktober werd duidelijk dat het in het artsenteam niet lekker liep. Raad van bestuur en medische staf besloten tot een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat „alle artsen, alle intensivisten individueel kwalitatief goede zorg leveren, maar dat spanning binnen de groep optimale samenwerking in de weg staat.”

Het ziekenhuis heeft inmiddels maatregelen genomen om de bezetting op de IC op peil te houden. De groep artsen is afgelopen tijd aangevuld met twee nieuwkomers. Binnenkort komt er een derde bij en wordt een nieuwe medisch manager benoemd.

Volgens de raad van bestuur hebben de spanningen op de IC geen invloed gehad op de kwaliteit van de patiëntenzorg. „Er hebben zich afgelopen periode dan ook geen incidenten voorgedaan.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%