Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Vrouw houdt handje op tijdens uitzending Evers

538 betaalt rekening dochter foute douanier

12 JAN 2017

HILVERSUM - Radiozender 538 heeft een rekening betaald van de dochter van de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. De vrouw bedelde dinsdagochtend tijdens de uitzending van Edwin Evers om geld. G. zit vast in afwachting van zijn zaak. Zijn dochter kan naar eigen zeggen niet rondkomen en vroeg de 538-show ’Hierrr met je rekening’ om 800 euro.

„Ik sta er alleen voor en ik ben een arme student”, zei de dochter in de uitzending. De moeder van de vrouw is in september overleden. „De kosten voor de notaris moeten betaald worden”, zei ze tegen Evers. „Het kost 800 euro en ik kan dat niet betalen.” Evers besloot dat 538 bij zou springen. „Narigheid genoeg. Daar is deze actie voor bedoeld. We gaan je rekening betalen.”

De dochter van G. verzweeg volgens de site misdaadjournalist.nl dat haar vader momenteel in de gevangenis zit en waarom.

Lees ook: Rechter overweegt horen informant corrupte douanier

Tijdens het proces tegen de 56-jarige G. kwam het exorbitante uitgavenpartoon van de familie aan de orde. Volgens Justitie verdiende G. tussen de 15 en 20 miljoen euro met het smokkelen van containers vol coke voor criminelen. Ook de dochter was verdachte in de zaak. Zij zou drugsgeld hebben witgewassen, maar heeft inmiddels een schikking getroffen.

G. blijft voorlopig vastzitten wegens het gevaar voor herhaling.

Lees ook: Douanier Gerrit G. wilde 25 mille ’voor gezin’

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.1 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 512.19
+ / - +0.09%