Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Jack Brekelmans

Tilburgse ’pijpbommenmaker’ langer vast

12 JAN 2017

BREDA - Een 25-jarige Tilburger die op oudejaarsdag werd gearresteerd omdat hij pijpbommen aan het maken was in het schuurtje bij zijn ouderlijk huis, zit nog zeker een maand in de cel.

De rechtbank in Breda heeft dat donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachte een gevaarlijke bommenmaker is die bezig was met de voorbereidingen voor een misdrijf en had gevraagd om hem direct voor drie maanden op te sluiten.

Advocaat Jan Sneep legde donderdag uit dat de Tilburger met sterretjes en buizen bezig was om pijpbommen te maken. De verdachte heeft dat bij de rechter toegegeven maar ook gezegd dat het alleen was bedoeld voor een knallende jaarwisseling. „Het is uit de hand gelopen maar onschuldige huisvlijt waardoor hij nu lange tijd vastzit.”

De politie kwam de zaak op het spoor omdat de verdachte een bericht over zijn knutselwerk op Facebook plaatste. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd erbij gehaald om de explosieven op te ruimen.

Het Openbaar Ministerie gelooft de verklaring van de verdachte niet maar wilde donderdag niet ingaan op nadere vragen. De politie gaat niet uit van terroristische motieven.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%