Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Cardiologen overleggen over oplosbare stent

21 JAN 2017

UTRECHT - Om goed te kunnen bepalen wat de risico’s zijn van een oplosbare stent in het hart, heeft de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie maandag een overleg ingelast met internationale collega’s. „Daarin bekijken we of alle patiënten met zo’n stent opgeroepen moeten worden en wat het beste advies is.” Dat zegt vice-voorzitter Hans Bosker van de NVVC.

Vrijdag werd bekend dat patiënten van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht die een biologisch oplosbare stent in het hart hebben, tot drie jaar na het plaatsen van deze stent een extra bloedverdunner moeten nemen.

Volgens Bosker, cardioloog in het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem, is nu nog onvoldoende duidelijk „of het een serieus probleem is.” „Er lijkt nu sprake van een gering verhoogd risico op stolselvorming.”

Het mogelijke risico kwam naar voren in een grote internationale studie waar het Dordtse ziekenhuis aan deelneemt. Tot drie jaar na het plaatsen van de stent blijkt er een licht verhoogde kans op vorming van een bloedstolsel. De kans dat dat gebeurt is erg klein. Bosker: „In andere grote internationale studies is dat risico minder duidelijk, dus dat gaan we maandag tegen elkaar afzetten.”

Mocht het nodig zijn, dan volgt meteen een advies van de cardiologenvereniging.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.07
+ / - -0.89%