Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ONBEKEND

'Peilloos gebrek aan medeleven en fatsoen'

Politie: Stop met verspreiden beelden dodelijk ongeluk

24 JAN 2017 Van onze correspondent

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo en de politie van die plaats hebben een dringende oproep gedaan om schokkende beelden van een dodelijk ongeluk niet langer via de sociale media te verspreiden.

In een aantal gevallen kregen mensen filmpjes en foto’s ongevraagd toegestuurd en werden zodoende ongewild geconfronteerd met pijnlijke taferelen.

Het gaat om een dodelijk ongeval maandag aan het eind van de middag in de Almelose binnenstad, waarbij een 16-jarige fietser om het leven kwam doordat hij werd geschept door een auto. Omdat het ongeluk op een drukke kruising plaatshad, waren er nogal wat ooggetuigen die filmpjes en foto’s maakten. De beelden zijn vervolgens via de sociale media verspreid.

Dit tot verontwaardiging van burgemeester Gerritsen en de politie. De burgemeester spreekt op Twitter over een ,,peilloos gebrek aan medeleven en fatsoen”. De politie vraagt de beelden niet langer te verspreiden. ,,Mensen realiseren zich mogelijk niet wat deze beelden met de nabestaanden van het slachtoffer kunnen doen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%