Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De rechtbank in Den Bosch.
De rechtbank in Den Bosch.
Foto: ANP

Wraakvader in beroep

02 FEB 2017

DEN BOSCH - De 51-jarige vader uit Helmond die vorige maand het heft in eigen hand nam door de belager van zijn 14-jarige dochtertje op te zoeken en te mishandelen gaat in hoger beroep tegen het besluit dat hij in de gevangenis moet blijven. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dat aangekondigd nadat de rechter het voorarrest van de verdachte donderdag met twee maanden verlengde.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs’er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie, wist de Helmonder hem als eerste te vinden in Eindhoven.

ZIE OOK: Vader mishandelt Facebookviespeuk

Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Hij sloeg zijn opponent met een metalen sneeuwschep, zelfs toen hij al op de grond lag. De man werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis.

’Poging moord’

De zwaarste beschuldiging tegen Mario H. is poging moord. Kuijpers is het daar niet mee eens en ook de rechter zegt dat daar onvoldoende bewijs voor is. „Deze vader kwam op voor zijn dochter en pleegde zeker geen criminele daad”, aldus de advocaat in een toelichting.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%