Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Henk Nijboer
Henk Nijboer
Foto: ANP

PvdA wil nettosalarissen verbeteren

12 FEB 2017

DEN HAAG - Werknemers moeten netto meer overhouden van hun salaris. Dat kan als werkgevers 1 procent meer premie gaan betalen, zo staat in een voorstel van de PvdA. De maatregel betekent een verschuiving van 8 miljard euro van werkgevers naar werknemers.

Onderzoek van De Nederlandsche Bank laat zien dat de lonen zijn achtergebleven bij de economische groei. Tijd om dat te repareren, vinden de sociaaldemocraten. ,,De bedrijfswinsten en de beurzen bereiken de afgelopen tijd recordhoogtes. De spaarpotten van grote bedrijven puilen uit. De balans tussen wat werkgevers en werknemers verdienen, is uit het lood geslagen ten nadele van werknemers", zegt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. ,,De ervaring van de afgelopen jaren leert dat het bedrijfsleven de lonen zelf niet verhoogt. Daarom willen wij dat de overheid ingrijpt."

Volgens Nijboer zijn de salarissen van leraren, militairen en zorgmedewerkers ,,mede dankzij inzet van de PvdA" al bijgespijkerd. ,,Maar de PvdA wil dat iedereen profiteert. Samen hebben we de crisis het hoofd geboden, nu het beter gaat is het tijd om ook samen de vruchten te plukken", aldus het Kamerlid.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.6 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%