Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tunahan Kuzu
Tunahan Kuzu
Foto: Hollandse Hoogte

Kuzu: Azarkan aangesproken op nepaccounts

16 FEB 2017

DEN HAAG - DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu heeft zijn tweede man, Farid Azarkan, aangesproken op de inzet van nepaccounts op sociale media om tegenstanders aan te vallen. Kuzu liet donderdag in het televisieprogramma Jinek in het midden of Azarkan al langer vertrouwd was met de omstreden praktijken.

NRC Handelsblad drukte zaterdag een whatsappgesprek af waarin Azarkan de voorzitter van de jongerenafdeling van DENK zijn zegen geeft voor het gebruik van een zogeheten trol.

Kuzu heeft ingegrepen zodra hij lucht kreeg van de praktijken, zei hij. „Ik heb gezegd: dit is niet hoe wij werken. Wij strijden met open vizier. Azarkan vindt het ook geen normale wijze.”

De partij kreeg stevige kritiek te verduren toen DENK ervan werd beschuldigd de nepprofielen in te zetten. Een duidelijke reactie bleef in eerste instantie uit. Wel verscheen er een filmpje op het Facebook-account, waarin de partij zich verweerde tegen de berichten en vooral naar anderen wees.

Dinsdag kwam Tunahan Kuzu toch met een inhoudelijke reactie op de beschuldigingen. Hij zei dat een aantal jongeren achter de acties zaten en dat hij de jongeren had teruggefloten. „Het zal niet meer gebeuren.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.69
+ / - +0.17%