Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: De Telegraaf

Klaas Otto van bed gelicht

17 FEB 2017 John van den Heuvel en Mick van Wely

BERGEN OP ZOOM - Voormalig voorman van No Surrender Klaas Otto is vanochtend in alle vroegte door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. Ook zijn rechterhand Janus de V. is aangehouden. Klaas Otto was nog maar enkele dagen op vrije voeten.


Klaas Otto
Klaas Otto
Foto: ANP

De rechtbank van Breda schorste zijn voorlopige hechtenis onder strenge voorwaarden, maar volgens justitie hield Klaas Otto zich daar niet aan.

Otto zat vast vanwege een waslijst aan verdenkingen zoals brandstichting, afpersing en witwassen. Tegen de zin van het openbaar ministerie besloot de rechtbank hem vanaf afgelopen maandag toch met een enkelband naar huis te sturen. De politie hield het ex-kopstuk van de beruchte motorclub toch in de gaten en constateerde dat Otto zich niet hield aan de afspraken.

Vanochtend vroeg stormde een arrestatieteam het woonwagenkamp van Bergen op Zoom op en sloeg Otto, die zich niet verzette, in de boeien. Zijn familie toonde zich vanochtend verontwaardigd over de politieactie.

’We dachten dat het een terroristische aanslag was,’ zegt de dochter van Otto.
’We dachten dat het een terroristische aanslag was,’ zegt de dochter van Otto.

„We schrokken ons dood”, aldus een dochter van Klaas Otto. „De politie heeft mijn vader vaker gearresteerd, maar dan belden ze altijd keurig aan en ging mijn vader keurig mee. Waarom moest het nu met een arrestatieteam? Ze zijn met een gepantserde wagen naar binnen gereden. Het hele raam ligt eruit. We dachten dat het om een terroristische actie ging.

Volgens de politie was de actie van te arrestatieteam onder meer noodzakelijk vanwege de veiligheid van het eigen personeel. Klaas Otto geldt als vuurwapengevaarlijk. Politie en openbaar ministerie zien Otto nog altijd als een van de bepalende krachten binnen de wereld van motorclubs. No Surrender ligt al geruime tijd in het vizier van justitie en hangt een verbod boven het hoofd.

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%