Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Van U. krijgt schadevergoeding voor toezicht

17 FEB 2017

DEN HAAG - Bart van U. krijgt een schadevergoeding van 170 euro omdat de verlenging van het cameratoezicht in zijn cel niet goed genoeg is gemotiveerd door de directeur van de penitentiaire inrichting in Vught.

Van U. heeft bekend dat hij politica Els Borst en zijn zus met tientallen messteken heeft gedood en zit vast in Vught. Dit gebeurt sinds 23 december 2015 onder cameratoezicht omdat Van U. labiel en onvoorspelbaar is en dat vrees bestaat voor een zelfmoordpoging. Dat toezicht wordt voortgezet.

Zie ook: Bart van U. hoort strafeis

Van U. tekende bij de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming beroep aan tegen die verlenging. Volgens de beroepscommissie is niet duidelijk omschreven of het gevaar voor een zelfmoorddreiging nog steeds aanwezig is en dat voortzetting van cameratoezicht noodzakelijk is. Omdat het toezicht niet kan worden teruggedraaid, krijgt Van U. een tegemoetkoming van 170 euro.

Hij hoort vrijdag tijdens de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak voor de moord op Borst welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%