Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Lodewijk Asscher
Lodewijk Asscher
Foto: ANP

Campingbaas Fort Oranje boos over bezoek Asscher

23 FEB 2017

ZUNDERT - Eigenaar Engel van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen is boos op minister en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher die donderdagmiddag onaangekondigd een bezoek kwam brengen. De campingbaas zegt dat hij niets wist over de komst van Asscher en dat de PvdA-leider zich ook niet bij de ingang heeft gemeld. Engel meent dat zijn camping wordt misbruikt om campagne te voeren en wil aangifte doen tegen de politicus die op verboden terrein was.

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een serie die SBS6 sinds woensdag uitzendt over de verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt. Volgens regionale media heeft Asscher donderdag zijn steun toegezegd aan de burgemeester. Campingeigenaar Engel vindt het vreemd dat de PvdA-lijsttrekker niet de moeite heeft genomen om een gesprek met hem te hebben.

Geen reactie Asscher

Asscher wil niet reageren op het dreigement van de ontstemde campingbaas. De PvdA-voorman zei na zijn bezoek aan Fort Oranje, dat hij op verkiezingscampagne aandeed, dat de camping zo snel mogelijk gesloten moet worden. Hij constateerde ,,maffia-achtige toestanden''.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%