Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Sharon Dijksma
Sharon Dijksma
Foto: Dijkstra bv

Dijksma: opponenten waren bang voor Asscher

27 FEB 2017 Parlementaire Redactie

Den Haag - Andere partijen hebben tijdens het verkiezingsdebat van RTL Nieuws lijsttrekker Lodewijk Asscher amper aangevallen omdat ze misschien wel bang voor hem zijn. Dat zegt staatssceretaris Dijksma maandag tijdens een verkiezingsgesprek met de pers.

Tijdens het televisiedebat van afgelopen zondag werd door de deelnemers vooral Jesse Klaver (GL) op de korrel genomen. Asscher liet men links liggen. Volgens Dijksma was dat niet uit desinteresse, maar omdat ze het ’niet aan durfden’ om met haar partijgenoot de degens te kruisen. „Lodewijk is natuurlijk niet makkelijk te kloppen”, stelt ze.

Volgens de politica, die tegenwoordig de spin is in het campagneweb van de sociaaldemocraten’, heeft Asscher het tijdens het televisiedebat gewoon prima gedaan. Ze noemt hem ’cool and collected’ en ’premierwaardig’.

In de peilingen is de PvdA ondertussen nog steeds niet vooruit te branden. De partij schommelt zo rond de twaalf zetels. Vorige week wees Dijksma er nog op dat haar partij tijdens de vorige Kamerverkiezingen ook pas in de laatste weken grote sprongen voorwaarts maakte. Vooralsnog blijft dat dit keer uit.

De politica wijt dat mede aan de afwezigheid van VVD en PVV tijdens het eerste grote RTL-verkiezingsdebat op televisie zondagavond. „Het was een debat zonder onze grootste tegenstanders. Voor ons was dat op zich best lastig. Je moet dan ook een schijndebat voorkomen.”

Dijksma heeft er nog steeds alle vertrouwen in. „Het wordt spannend, maar wij zijn wel een campagnemachine. Er zijn dingen die de buitenwacht niet ziet. En zoveel mensen die hun keuze nog niet hebben bepaald. Ik ben een positief mens.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%