Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jneid Fawaz
Jneid Fawaz
Foto: ANP

Beruchte haatimam: Stem op Denk

03 MRT 2017

Den Haag - De beruchte haatimam Fawaz Jneid raadt zijn volgers aan om op Denk te stemmen. In een filmpje met de titel ’stemadvies’ legt hij uit waarom hij denkt dat deze partij waarschijnlijk de beste is.

De beruchte sjeik zegt in de Facebook-video in het Arabisch dat moslims hun stemmen het best kunnen bundelen op 15 maart. „Er zijn niet veel islamitische stemmen in Nederland”, vindt de imam. „Laat dat niet fragmenteren.” Het is belangrijk om samen te stemmen op iemand die opkomt voor de rechten van islamieten, betoogt de salafist.

Jneid weifelt in het filmpje over een expliciet stemadvies, hij had in het verleden sowieso niet veel op met democratie, maar noemt uiteindelijk toch Denk. Hij zegt over de club van lijsttrekker Kuzu: „Het lijkt er op dat deze partij beter is dan andere onder deze omstandigheden.”

De haatimam is bekend van de Haagse As-Soennah moskee. Zelfs daar werd hij er uitgezet. Jneid sloot onder meer sharia-huwelijken en vervloekte Theo van Gogh vlak voor zijn dood. Hij vroeg aan Allah om de filmmaker, die door een radicale moslim om het leven werd gebracht, een ziekte te geven die door niemand op aarde genezen kan worden.

Jneid heeft meerdere pogingen gedaan om weer voet aan de grond te krijgen in Den Haag. Tot nu toe wist de gemeente te voorkomen dat hij een moskee kon stichten in de Hofstad.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%