Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Magere steun Aboutaleb voor Asscher

08 MRT 2017 Lise Witteman

Rotterdam - Niet alleen in de peilingen is er weinig enthousiasme voor PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. Ook bij de populaire Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die tijdens de lijsttrekkerstrijd nog zijn steun voor de vicepremier uitsprak, lijkt het enthousiasme bekoeld.

Foto: ANP

Een gezamenlijk bezoek woensdag aan een achterstandswijk in Rotterdam, was op papier de uitgelezen gelegenheid voor Aboutaleb om de kwakkelende partijleider nog even publiekelijk op te hemelen. Maar tijdens de ontmoeting met de lokale wijkagenten en buurtjongeren was daar geen sprake van. Aboutaleb, in strak pak met stropdas, sprak over zijn stad. Asscher, zonder stropdas en bovenste overhemdknoopje open, keek toe.

Gevraagd of Asscher nog wel de juiste man is om de partij te leiden, klonk Aboutalebs antwoord zelfs ontwijkend: „Het congres van de PvdA heeft hem aangewezen als de partijleider van de PvdA. Daar moet u denk ik uit concluderen dat de leden van de PvdA, inclusief mijn persoon, hem een geschikte leider hebben gevonden.”

Over zijn eigen politieke toekomst wil Aboutaleb, die volgens eerdere peilingen als enige PvdA’er Mark Rutte uit het torentje had kunnen jagen, nog altijd niet speculeren. „Ik ben burgemeester van Rotterdam”, luidt steevast zijn antwoord.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%