Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Wilders wil parlement terug van reces, maar:

VVD en PvdA zien spoeddebat niet zitten

09 MRT 2017

Den Haag - Er is geen steun voor een verzoek van PVV-voorman Geert Wilders om de Tweede Kamer direct terug te roepen van verkiezingsreces voor een debat over het voornemen van Turkse ministers ons land te bezoeken. Wilders legde het verzoek donderdag neer bij de andere fractievoorzitters.

Regeringspartijen VVD en PvdA laten weten het voorstel van de PVV niet te steunen. Ook de SP vindt het niet nodig. Deze partij wil wel graag een brief van het kabinet waarin de laatste stand van zaken wordt gegeven.

Turkse bewindslieden willen hier campagne voeren voor een referendum in april dat de president Recep Tayyip Erdogan meer macht moet geven. Ze willen de Turkse gemeenschap in Nederland aansporen voor een sterkere positie van Erdogan te stemmen. Het Nederlandse kabinet vindt dat ongewenst.

De Turkse minister Mevlüt Cavusoglu van Buitenlandse Zaken wil naar Rotterdam. Daar heeft de eigenaar van het complex waar de minister wilde spreken, het bezoek echter geschrapt. Donderdag kreeg de Turkse minister van Familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya, te horen dat ze vrijdag niet welkom is in zalencentra in Hengelo en Wehl (bij Doetinchem).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%