Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Fatma Betül Sayan Kaya links op de foto naast Erdogan.
Fatma Betül Sayan Kaya links op de foto naast Erdogan.
Foto: AFP

Zalencentrum Hengelo weigert Turkse minister

09 MRT 2017

HENGELO


De Turkse minister van Familiezaken.
De Turkse minister van Familiezaken.
Foto: Hollandse Hoogte

De Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya is vrijdag niet welkom in Hengelo en Wehl (gemeente Doetinchem). Zalenverhuurders in beide plaatsen hebben donderdag besloten hun ruimtes niet beschikbaar te stellen voor politieke bijeenkomsten.

De Facebookpagina van Evet, een lobbyorganisatie van de Turkse AK-partij, meldt dat er vrijdag in Beckum een ontmoeting plaatsvond met de minister. Dat zou gebeuren in het kader van een promotietour van Turkse bewindslieden in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet. Hun komst leidt op veel plaatsen tot weerstand.

Jan Smit

De eigenaar van zalencentrum Beckum Palace in Hengelo zegt dat hij de zaal had verhuurd aan een uitzendbureau. Donderdag kwam hij er door berichten in de media achter voor welke activiteit de zaal echt was gehuurd en zette hij er een streep door. De eigenaar van partycentrum Olde Beth in Wehl zei kortweg: het gaat niet door. Volgens de agenda van Olde Beth treedt Jan Smit daar vrijdagavond op.

De Turkse minister had aangekondigd vrijdag in Hengelo te spreken. De Facebookpagina van Evet, een lobbyorganisatie van de Turkse AK-partij, meldt dat er vrijdag in Hengelo en Wehl ’ontmoetingen met burgers’ zouden plaatsvinden. Dat zou gebeuren in het kader van een promotietour van Turkse bewindslieden in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet. Hun komst leidt op veel plaatsen tot weerstand.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu zou zaterdag in het Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet spreken, maar de eigenaar van dat zalencentrum daar besloot de bijeenkomst te schrappen.

Het zalencentrum in Hengelo.
Het zalencentrum in Hengelo.
Foto: GinoPress B.V.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 518.98
+ / - -0.9%