Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Yunus Kayis
Yunus Kayis
Foto: Kieskayis.nl

Restaurantbaas en Denk-lid: Turkse minister welkom

10 MRT 2017

ROTTERDAM - De Rotterdamse restauranteigenaar Yunus Kayis, tevens Tweede Kamerkandidaat voor DENK, heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, uitgenodigd naar zijn zaak. De bewindsman kan daar campagne komen voeren voor het Turkse referendum. De Nederlandse regering wil een optreden van de minister juist voorkomen.

Kayis zegt op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Dat is het recht van elke burger, aldus de ondernemer die zich omschrijft als „geboren en getogen Rotterdammer met Turkse ouders.” Hij vindt ook dat Turkse Nederlanders geïnformeerd moeten worden over het referendum, dat moeten leiden tot grotere macht voor de Turkse president Erdogan.

Kayis erkent dat de burgemeester van Rotterdam een stokje zou kunnen steken voor de bijeenkomst. „Maar ik laat me niet onder druk zetten.” De ondernemer is het een doorn in het oog dat andere ondernemers wel zijn gezwicht voor de druk van de autoriteiten. „Het is erg als er op burgers en ondernemers zoveel druk wordt uitgeoefend.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%