Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: .

Wilders: ga weg en kom nooit meer terug

Minister haalt hard uit

12 MRT 2017

ROTTERDAM - De Nederlandse overheid schendt de mensenrechten door de Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) niet toe te laten tot het Turkse consulaat in Rotterdam. Op Twitter haalt Kaya hard uit naar de Nederlandse overheid. „Democratie, fundamentele rechten, mensenrechten en vrijheid. Ze zijn vanavond allemaal vergeten in Rotterdam. Het is grotendeels tirannie en onderdrukking”, twittert ze in het Engels.

PVV-leider Wilders reageerde op een van de tweets: „Ga weg en kom nooit meer terug. En neem al uw Turkse fans mee alstublieft.”

In Rotterdam zijn zaterdagavond bij het Turkse consulaat ongeveer duizend Turkse Nederlanders met Turkse vlaggen bijeen gekomen om te protesteren. De sfeer is grimmig, de gemeente Rotterdam heeft het noodbevel inmiddels uitgebreid.

Kaya wil de bijeengekomen menigte toespreken, maar mag het consulaat niet in. „We zijn niet welkom in het consulaat, ons eigen land. Maar Turkse mensen uit heel Europa zijn vanavond in gedachten bij ons. We zullen nooit toegeven aan onderdrukking.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - 0.0%