Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Moskeeën voelen druk stemadvies DENK te geven

12 MRT 2017

DEN HAAG - Moskeebestuurders voelen zich onder druk gezet hun achterban aan te sporen op de politieke partij DENK te stemmen, woensdag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dat stelt de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) zondag.

Sommige moslims durven er niet voor uit te komen dat ze kritiek hebben op DENK of overwegen op een andere partij te stemmen, aldus de RMMN zondag. Potentiële kiezers worden continue aangesproken op hun godsdienst en etniciteit door DENK. De RMMN denkt dat deze aanpak polariserend werkt en de integratie in de weg kan staan, zo stelt de raad.

De woordvoerder van de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland, Saïd Bouharrou stelde al eerder dat DENK, net als de PVV, bijdraagt aan de toenemende tweedeling in de politiek. Bouharrou zegt het belangrijk te vinden dat de democratische rechtsstaat zijn werk kan doen „en iedereen in vrijheid kan kiezen.” „Het is kwalijk dat DENK geen afstand neemt van omstreden imam’s, nepaccounts op Facebook heeft ingezet om andere politici zwart te maken en mensen onder druk zet. Wij roepen DENK op haar toon te wijzigen, want de onderwerpen die deze partij aankaart, verdienen alle aandacht.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%