Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tunahan Kuzu, lijsttrekker van Denk.
Tunahan Kuzu, lijsttrekker van Denk.
Foto: ANP

’Hulp van Denk is als pyromaan die helpt brand te blussen’

Aanbod van Kuzu valt verkeerd

13 MRT 2017 Parlementaire Redactie

Den Haag - De nieuwe partij Denk gaat opnieuw feilloos mee in de lijn van de Turkse propaganda. Als enige Kamerleden steunen Kuzu en Öztürk het kabinet niet in het weigeren van Turkse ministers. Bovendien versterkt het Nederturkse duo het verhaal van Ankara dat de Rotterdamse politie demonstranten aanviel, in plaats van andersom.

Het aanbod van Kuzu om te helpen met de-escaleren, valt dan ook verkeerd. „De hulp van Denk bij zo’n conflict is als een pyromaan die komt helpen bij het blussen van een brand die hij zelf heeft aangestoken”, zegt PvdA-leider Asscher.

Met Kuzu’s tweet waarin hij Aboutaleb oproept geen geen geweld tegen burgers te gebruiken, benadrukt hij op sluwe manier het Turkse beeld dat dit al gebeurd zou zijn. Ooggetuigen weten echter dat demonstranten een zich terugtrekkend korps aanvielen. Denk moest dit weekend heel lang denken over een reactie op de rel met Turkije. Pas in de nacht van zaterdag op zondag kwamen er tweets.

Opvallend aan de berichten op Twitter is dat ze verspreid worden door allerhande nep-accounts. Bovendien hebben de berichten bijna allemaal even veel retweets en likes. Alles wijst er op dat iemand online steun heeft ingekocht om Kuzu’s invloed groter te laten lijken dan die is.

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%