Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Schaepkens.nl

Turkse vlag wappert op website Limburger

Aangifte garagehouder om ’Turkse hack’

13 MRT 2017 Daniël van Dam

KLIMMEN - Een garagehouder uit het Limburgse Klimmen doet maandag bij de politie aangifte van cybercriminaliteit, nadat zijn website dit weekeinde lijkt te zijn gehackt door Turken. Op zijn website is een wapperende Turkse vlag te zien en klinkt Turkse muziek.

‘Jullie Nederlanders denken dat wij niets doen, maar jullie zijn fout. Wij zullen nooit vergeten wat jullie hebben gedaan’, staat er op de website te lezen. „Ik schrok me een hoedje en dacht: wat is hier aan de hand? Dit wordt wel heel persoonlijk”, zegt Roy Schaepkens die vanochtend naar eigen zeggen de Turkse vlag op zijn website ontdekte. De garagehouder is met een ict-specialist druk bezig om te achterhalen wie de website heeft overgenomen.

Schaepkens heeft geen idee wie er verantwoordelijk voor de hack is. „We zijn nagegaan of er ergens een connectie ligt, maar voor zover ik weet is er geen kink in de kabel. We doen ook geen zaken met Turkije.” De garagehouder heeft naar eigen zeggen nooit een conflict gehad met ontevreden klanten, die mogelijk achter de actie zouden kunnen zitten.

Op de website van de garage staan tweehonderd tweedehandsauto’s. Het is onze digitale showroom, legt Schaepkens uit.

Een Turks forum meldt dat er in totaal 1505 websites zijn aangevallen. Het is niet duidelijk of dat aantal ook daadwerkelijk klopt. Wel melden zich meer mensen op Twitter met het bericht dat er een Turkse vlag op hun website is verschenen, zoals de eigenaresse van een modeblog en bbq-restaurant Mas O Menos in Voorschoten.

Weet u meer? Neem dan contact op met onze verslaggever Daniël van Dam.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%