Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: NurPhoto via Getty Images

’Handjevol’ mensen annuleert vakantie Turkije

13 MRT 2017

DEN HAAG - Tot dusver heeft een ’handjevol’ mensen zijn vakantie naar Turkije geannuleerd of omgeboekt naar een andere bestemming naar aanleiding van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Dat laat een woordvoerster van reisorganisatie TUI Nederland maandag weten.

„Wel hebben we veel vragen gehad naar aanleiding van alle nieuwsberichten. Op dit moment is er geen aanleiding voor reizigers om zich zorgen te maken over hun vakantie aankomende zomer in Turkije”, aldus de woordvoerster.

Het aantal vakantiegangers dat op dit moment in Turkije zit is volgens haar zeer beperkt. Dat komt omdat het vakantieseizoen pas echt in april begint. „Vanzelfsprekend houden wij de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en mocht daar aanleiding voor zijn, nemen wij maatregelen”, aldus de zegsvrouw.

Toch krijgen touroperators, volgens branchevereniging ANVR, veel vragen van mensen of ze kosteloos kunnen annuleren. „En dat kan natuurlijk niet”, aldus een woordvoerster. Daarvoor moet het ministerie van Buitenlandse Zaken eerst een negatief reisadvies geven, wat niet het geval is.

Touroperator Thomas Cook zegt nog niet te merken dat vakantiegangers hun reis naar Turkije daadwerkelijk annuleren. „Op dit moment merken we daar niks van. Mensen die geboekt hebben bellen nu niet met z’n allen: we willen niet meer naar Turkije”, zegt een woordvoerster.

Desondanks is de populariteit van Turkije als zonbestemming verder gedaald. Het aantal vakantieboekingen is volgens ANVR sinds het begin van dit jaar met 30 procent gedaald tot nog geen 114.700, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. „Het imago van Turkije loopt achteruit. Mensen gaan liever naar andere landen als Griekenland en Spanje”, aldus de woordvoerster.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%