Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.
Foto: Hollandse Hoogte

Aboutaleb: geweld demonstratie onvermijdelijk

13 MRT 2017

ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat de gemeente, justitie en de politie correct hebben opgetreden bij de rellen rond het consulaat in Rotterdam. Dat zegt hij in een interview met Radio Rijnmond.

„Als je op een gegeven moment stenen uit de straat haalt en die naar de politie gooit, dan loop je het risico dat er geweld tegen je wordt gebruikt. Dan moet je ook maar aanvaarden dat dat gebeurt”, aldus Aboutaleb.

De burgemeester is dan ook niet onder de indruk van de uitlatingen van Erdogan. De Turkse president heeft de consul gevraagd om Turkse Nederlanders op te roepen zich te melden voor een rechtszaak. „Dat moet hij vooral doen. De Rotterdamse Turken die mee hebben gedaan aan de demonstratie vallen onder het Nederlands recht. Wij hebben, de officier van justitie, politie en ik, gehandeld naar de letter én geest van onze wetgeving.”

„Als je dan te horen krijgt, nu is het welletjes en nu gaan we de boel hier ontbinden... Veel mensen hebben daar gehoor aan gegeven, maar sommigen zijn bewust gebleven om de politie te provoceren.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%