Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Bloomberg

’De toon wordt steeds hysterischer’

Rutte: walgelijke geschiedvervalsing

14 MRT 2017 Redactie parlement

Den Haag - Minister-president Rutte vindt de Turkse president Erdogan „steeds hysterischer worden”. De premier heeft geen goed woord over voor de nieuwste verbale aanval van het staatshoofd in Ankara.

Erdogan haalde dinsdag hard uit naar ons land over Srebrenica. „Turkije kent de Nederlanders van de slachting in Srebrenica”, zei de president op een bijeenkomst. In een grote Turkse krant hield hij Nederland zelfs verantwoordelijk voor de slachting in Bosnië in 1995. „We kennen ze van de slachting van Srebrenica, we kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten.”

’Walgelijke geschiedvervalsing’

Premier Rutte is woedend over deze uitspraken. „Dit is walgelijke geschiedvervalsing.” Volgens de VVD-leider overschreeuwt de Turkse president zichzelf. „Wij gaan ons niet verlagen tot dit niveau.”

Erdogan blijft zichzelf overschreeuwen, niet alleen tegen Nederland maar ook tegen Duitsland. Toch moeten er op enig moment gesprekken gaan plaatsvinden, aldus Rutte.

Hij zei dat de samenwerking met de Turken op allerlei terreinen tot nu toe gewoon doorgaat. Ook de vluchtelingendeal met de Turken staat. Het is ook in het belang van Turkije dat die samenwerking gewoon doorgaat, benadrukte de premier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.55
+ / - -0.17%