Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Snelrecht en boetes voor Turkse relschoppers

15 MRT 2017

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft de zaken van dertien Turkse relschoppers die zondag in Amsterdam werden aangehouden versneld afgedaan. De mannen hebben zich volgens justitie schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging, belediging, het brengen van de Hitlergroet en/of overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Vier demonstranten kregen een boete, de overige negen moeten zich voor de rechter of bij het OM verantwoorden of hebben al een straf opgelegd gekregen door het Openbaar Ministerie. Vijf van de negen mannen worden vervolgd voor belediging van politieambtenaren. Vier, onder wie twee minderjarigen, worden verdacht van openlijke geweldpleging omdat ze agenten zouden hebben bekogeld. Een van de jongeren moet voorkomen bij de kinderrechter.

Twaalf van de dertien aangehouden mannen maakten deel uit van een groep van ongeveer 250 personen die zich hadden verzameld in Amsterdam-West om te protesteren. De groep zou het verkeer hebben gehinderd en met vuurwerk hebben gegooid. Ook weigerden ze aanwijzingen van de politie op te volgen. Geen van de aangehouden personen zit nog vast.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%