Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Vakantiepark Fort Oranje daagt Asscher

16 MRT 2017

RIJSBERGEN/DEN HAAG - Vakantiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen minister Lodewijk Asscher. Eigenaar Cees Engel is boos op de PvdA-bewindsman vanwege uitlatingen over de beruchte camping tijdens een campagnebezoek op 23 februari. De campingbaas eist daarom een rectificatie. Het kort geding dient op 20 april in Den Haag, aldus een rechtbankwoordvoerster.

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een goedbekeken serie die SBS6 uitzendt over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Fort Oranje tijdens de verkiezingscampagne suggereerde Asscher dat de camping wordt geleid door criminelen. Het recreatiepark moet volgens hem wegens ,,maffia-achtige toestanden'' zo snel mogelijk worden gesloten.

Fort Oranje ligt regelmatig overhoop met de politie en de gemeente. De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt.

De eigenaar zegt dat de recreanten zijn vertrokken door de dreigende sluiting. Het park is daarom een toevluchtsoord geworden voor arbeidsmigranten en mensen met veel problemen die nergens anders meer terechtkunnen.

Volgens de dagvaarding kan Asscher zijn beschuldigingen niet hard maken en moet hij daarom zorgen voor een rectificatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%