Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Aboutaleb: PvdA moet leider anders kiezen

16 MRT 2017

ROTTERDAM - Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb pleit voor een andere manier om een partijleider te kiezen. ,,Ik vind zo'n verkiezing niet de goede manier om een partijleider te kiezen. Dat je dan andere kandidaten moet afvallen. Die manier van verkiezing moet heroverwogen worden'', zegt hij in een interview op de website van het Centrum voor Lokaal Bestuur, de bestuurdersvereniging van de partij.

Aboutaleb werd in aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA vaak genoemd als mogelijke leider. Hij benadrukte telkens dat hij burgemeester wilde blijven en niet van plan was aan de interne strijd mee te doen. Op de vraag hoe hij zijn eigen rol de komende tijd ziet, antwoordt hij: ,,Ik weet het niet. Ik ben altijd beschikbaar voor overleg en dialoog.'' Daarna volgt zijn kritiek op lijsttrekkersverkiezingen.

Als oorzaken van het historische verlies van zijn partij noemt de burgemeester onder meer dat die ,,onvoldoende met de tijdgeest mee is gegaan'' en ,,misschien te ver is gegaan'' met bezuinigen. Daarnaast wordt volgens hem ,,het adagium 'eerlijk delen' waar de PvdA mee groot is geworden, niet meer gedeeld''.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%