Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Hans Spekman
Hans Spekman
Foto: ANP

Dagen Hans Spekman geteld

PvdA’ers willen voorzitter lozen

17 MRT 2017 Inge Lengton en Wouter de Winther

Den Haag - PvdA’ers geven geen cent meer voor het politieke leven van hun partijvoorzitter Hans Spekman. Boze sociaaldemocraten vinden het onbegrijpelijk dat de preses geen gevolgen verbindt aan de dramatische afstraffing van hun partij bij de verkiezingen.

Ze hopen dat de architect van de mislukte lijsttrekkersstrijd tussen Asscher en Samsom snel zal inzien dat hij moet opstappen. Deze door PvdA’ers al genoemde ’spexit’ zou nog voor zaterdag moeten plaatsvinden, wanneer de rode partij een ledenraad houdt. Zelf liet Spekman weten deze dag nog wel te willen afwachten. „Ik ben door de leden voor vier jaar gekozen. Ik ben altijd bereid om op te stappen als de leden dat willen.”

Tal van PvdA’ers willen het zover niet laten komen. Zij trekken het rode messenblok nu al leeg, in de hoop dat het kwartje bij de man met de eeuwige slobbertrui eerder valt. Woede is er omdat Spekman ondanks de historische verkiezingsnederlaag van de PvdA koste wat kost aan zijn baan blijft vasthouden. Veel Kamerleden en hun tientallen medewerkers staan wel op straat.

Lees het hele verhaal: Alleen maar erger (Premium)

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%