Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Vertrekkend PvdA-Kamerlid Vos hekelt partijtop

17 MRT 2017

DEN HAAG - Vertrekkend PvdA-Kamerlid Jan Vos heeft hard uitgehaald naar de top van zijn partij. ,,Onze partijvoorzitter wilde terug naar de 19e eeuw, terwijl we leven in de 21e eeuw'', schrijft de politicus vrijdag in een brief aan de Volkskrant.

Vos reageerde met de brief op de ,,historische nederlaag'' die zijn partij heeft geleden. De PvdA ging bij de verkiezingen terug van 38 naar negen zetels. Vos wijt dat aan het feit dat ,,we in het verleden leefden, met onszelf bezig waren en de kiezers vergaten''.

Het vertrekkend Kamerlid richt zijn pijlen niet alleen op voorzitter Hans Spekman, maar ook op lijsttrekker Lodewijk Asscher. Die gedroeg zich in zijn ogen als ,,een regent uit de vorige eeuw''. Vos omschrijft de cultuur van de partij verder als ,,ambtelijk, bureaucratisch en bestuurlijk''.

Vos laat aan het ANP weten dat hij desondanks op Asscher heeft gestemd. ,,Hij trok laat bij, maar mijn steun heeft hij." Hij vindt dat Spekman als partijvoorzitter ,,zijn consequenties moet trekken".

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%