Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gerrit van der Burg
Gerrit van der Burg
Foto: ANP

Gerrit van der Burg nieuwe topman OM

17 MRT 2017 Redactie parlement

Den Haag - Gerrit van der Burg (57) wordt de nieuwe topman van het Openbaar Ministerie. Dat bevestigt minister Blok (Veiligheid en Justitie).

Van der Burg was al lid van het college van procureurs-generaal en wordt nu de nieuwe voorzitter. „Het is een uitstekende kandidaat, we kunnen zijn ervaring goed gebruiken”, zegt Blok.

De minister weet dat het OM voor „grote opgaven” staat. Er moet onder meer gemoderniseerd worden. „Er moet nog veel gebeuren”, zegt de minister. Hij heeft er vertrouwen in dat de opvolger van Herman Bolhaar de taak aankan.

Bolhaar, die na de maximale termijn van zijn voorzitterschap afscheid neemt per 1 juni, is verheugd over de benoeming van Van der Burg. ,,Gerrit is een zeer ervaren collega, die bijzonder gewaardeerd wordt. Zowel binnen als buiten het OM.” Bolhaar zelf zal na zijn afscheid als senior fellow een half jaar verbonden zijn aan het Ash Center van de Harvard Kennedy School in Cambridge.

Van der Burg werkte bij de politie en maakte in 1990 de overstap naar het OM. Hij begon als officier van justitie bij het arrondissementsparket Breda, en werd in 2001 plaatsvervangend hoofdofficier. In 2004 werd hij hoofdofficier in Middelburg, en daarna in Den Bosch. In 2010 maakte hij de overstap naar het Landelijk Parket.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%