Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.
Edith Schippers ontvangt Alexander Pechtold.
Foto: ANP

D66: coalitie met GroenLinks serieuze optie

21 MRT 2017

DEN HAAG - D66-leider Alexander Pechtold noemt een kabinet met VVD, D66, CDA én GroenLinks een serieuze mogelijkheid. Hij zei dat dinsdag na zijn tweede gesprek met verkenner Edith Schippers, die onderzoekt welke regeringscoalities mogelijk zijn.

Pechtold denkt dat de inhoudelijke verschillen overbrugbaar zijn, hoewel dit volgens hem „niet makkelijk” zal zijn. Hij zei dat hij duurzaamheid als eerste thema had genoemd tijdens zijn onderonsje met Schippers.

Eerder op de dag waren GroenLinks-leider Jesse Klaver en Pechtold gezien terwijl zij samen een rondje liepen. Hun gesprek ging volgens Pechtold over de punten waar de partijen het over eens zijn. Pechtold zei maandag al dat hij graag met GroenLinks wil samenwerken.

’Eerst kabinet VVD, CDA, D66 en GroenLinks’

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers spreekt dinsdag met de lijsttrekkers van deze vier partijen.

VVD-leider Mark Rutte was als eerste aan de beurt, gevolgd door Sybrand Buma van het CDA. Zij lieten zich niet uit over welke coalitie hun voorkeur zou hebben.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%