Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Wilders: VVD en CDA niet om tafel met PVV

22 MRT 2017 Redactie Parlement

Den Haag - Verkenner Edith Schippers heeft woensdag een poging gedaan om VVD, PVV en CDA aan één tafel te krijgen om de opties voor een nieuw kabinet te onderzoeken. Maar volgens Geert Wilders willen Rutte en Buma niet onderhandelen met zijn partij.

Wilders sprak over een „verrassend gesprek” met verkenner Schippers. Hij prijst haar „oprechte poging” om het rechtse trio bij elkaar te krijgen.

Na afloop van het vijftien minuten durende overleg heeft Schippers een telefoontje gepleegd met VVD-leider Rutte en CDA-voorman Buma. Volgens Wilders hebben de twee politieke kopstukken aangegeven dat ze hun conclusie niet veranderen en de PVV uitsluiten als coalitiepartner.

’Arrogante houding’

Wilders noemt deze houding „arrogant” en „ondemocratisch.” Hij was naar eigen zeggen bereid om concessies te doen en te regeren onder premier Rutte. „Maar onze kiezers worden door Rutte en Buma weer opzijgezet. Ik denk dat heel veel mensen dat niet zullen snappen. Ze vinden 1,3 miljoen kiezers niet eens de moeite waard.”

De PVV-leider onthulde dat Schippers haar hele agenda voor woensdag had leeggeruimd om tijd te maken voor een gesprek met de drie partijen. Wilders is verrast over de gesprekken die de VVD voert met GroenLinks: „Ik denk dat de achterban daar niet heel blij van zal worden”.„Daarmee is de zin voor het gesprek vervallen”, aldus Wilders.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%