Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Edith Schippers
Edith Schippers
Foto: Marcel Antonisse

Schippers biedt rapport verkenning aan

27 MRT 2017 Inge Lengton

DEN HAAG - Verkenner Edith Schippers overhandigt maandag haar eindverslag over de verkenningsronde aan voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib. Vorige week werd al bekend dat de volgende fase nu ingaat met vier partijen: VVD, CDA, D66 en GroenLinks, ondanks grote onderlinge verschillen.

DEN HAAG

Tijdelijk Tweede Kamervoorzitter Arib neemt het rapport om 10.00 uur in ontvangst. De Tweede Kamer debatteert er dinsdag over.

Of deze vier er met elkaar uitkomen is nog maar zeer de vraag. Bij zowel VVD als CDA klinken grote bezwaren tegen politieke samenwerking met GroenLinks. De vergroenende plannen van de partij van Jesse Klaver kosten burgers en bedrijven een fortuin, klinkt het bij de liberalen en christendemocraten. Ook schuurt het stevig op de terreinen van nivelleren, migratie en militaire missies.

Informateur

Demissionair minister Edith Schippers gaat verder met het begeleiden van de kabinetsformatie. De afgelopen weken polste de VVD-politica al als verkenner politieke partijen over hun trek om in een kabinet te stappen. Zoals het er nu naar uitziet wordt ze ook informateur, melden bronnen aan deze krant.

Een tweede informateur komt er naar alle waarschijnlijkheid niet. Vorige week dinsdag heeft die optie wel op tafel gelegen, zo wordt gemeld. GroenLinks heeft er nog even over getwijfeld, maar uiteindelijk zagen alle politieke partijen die deze week verder onderhandelen over een nieuwe kabinet daar de meerwaarde niet van in.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.82
+ / - +0.99%