Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geert Wilders (PVV) feliciteert Khadija Arib met haar herbenoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer.
Geert Wilders (PVV) feliciteert Khadija Arib met haar herbenoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer.
Foto: ANP

Arib: nationaliteit zegt niets over loyaliteit

02 APR 2017 Redactie parlement

Den Haag - Kamervoorzitter Khadija Arib heeft gereageerd op de PVV-kritiek op haar dubbele paspoort. "Mijn nationaliteit zegt niets over mijn loyaliteit."

Dat zei ze bij WNL op Zondag. Ze wilde duidelijk niet graag op de aanhoudende kritiek ingaan, maar zei bijvoorbeeld wel dat het haar raakt als ook de loyaliteit van haar dochter in twijfel wordt getrokken. "Loyaliteit heeft echt niets te maken met een dubbel paspoort." Op de vraag of ze ooit heeft gepoogd haar Marokkaanse nationaliteit op te geven: "Dat is nu zo'n beladen onderwerp geworden, ik wil me daar op een zondagochtend niet over verantwoorden."

Waar ze aan de ene kant te Marokkaans zou zijn, krijgt Arib ook kritiek dat ze te Nederlands zou zijn. De partij Denk blijft dat maar insinueren. Ze zou geen voorbeeld zijn voor de Khadija's in de Schilderswijk. Arib denkt dat die partij misschien niet wil dat zij een voorbeeld is voor deze Khadija's, maar uit reacties merkt ze dat ze zo wel wordt gezien.

Doordat Arib voorzitter is, moet de gedecimeerde PvdA-fractie het werk over nog minder mensen verdelen. Arib heeft er vertrouwen in dat dit goed komt, de PvdA-fractie telt volgens haar 'voor twintig'.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%