Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Koerden willen veilig stemmen in Nederland

03 APR 2017

DEN HAAG - De Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan (DemNed) is geschrokken van het geweld bij de Turkse ambassade in Brussel eerder deze week. Aanhangers en tegenstanders van de Turkse president raakten er slaags. Volgens DemNed zijn tegenstanders aangevallen door aanhangers van Erdogans AK-partij en de Grijze Wolven, en gaat het om gewapende extreem-nationalisten.

„Binnenkort kan men in Nederland ook een stem uitbrengen inzake het referendum. Wat voor veiligheidsmaatregelen zullen er worden genomen om te voorkomen dat dit wederom uitmondt in geweld door extreem-rechtse Turken richting de tegenstanders van Erdogan en dan met name richting de Koerden, die vaker doelwit zijn van deze extreem-nationalisten?”, zo vraagt DemNed zich af.

De organisatie roept de Nederlandse overheid op om in contact te treden met de verschillende organisaties uit Turkije, om geweld vanuit de extreem-nationalistische hoek te voorkomen. En om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen bij het referendum.

Turkse Nederlanders kunnen van 5 tot en met 9 april stemmen inzake het referendum over de grondwetswijziging, waardoor Erdogan meer macht krijgt. Zondag verliep een protest van tegenstanders van dat referendum op het Haagse Malieveld rustig.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.45
+ / - -0.46%