Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

D66-kopstukken hand in hand naar formatie

03 APR 2017

DEN HAAG - ,,We denken dat het heel normaal is in Nederland om gewoon te kunnen uiten wie je bent. Maar dat is het kennelijk nog steeds niet'', stelde Pechtold vast. De twee D66'ers vinden ,,het belangrijk dat we deze week laten zien dat het wel normaal is'' en besloten daarom mee te doen met de actie #allemannenhandinhand die door presentatrice Barbara Barend op touw is gezet.

Foto: Twitter Alexander Pechtold

Belangenvereniging COC, die in een brief aan informateur Edith Schippers vroeg de aanpak van geweld tegen homo's topprioriteit te maken, heeft volgens Pechtold ,,absoluut'' gelijk. Volgens zijn GroenLinks-collega Jesse Klaver en VVD-leider Mark Rutte moet de bestrijding van dit wangedrag altijd alle aandacht krijgen, ongeacht of er nu een formatie gaande is. ,,Dit moet sowieso topprioriteit zijn. Verschrikkelijk wat er is gebeurd'', zei Rutte.

Klaver noemde het ,,te belachelijk voor woorden'' dat er ,,nog steeds mensen zijn die denken dat je iemand moet aanvallen'' om van wie hij of zij houdt. ,,Dat is bizar, dat is gewoon niet normaal en dat past niet in Nederland. Ze moeten zich gedragen.''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%