Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Demonstratie in Arnhem tegen homogeweld

03 APR 2017

ARNHEM - Gay Horeca Arnhem organiseert zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld. Op de site van COC Nederland is een oproep geplaatst zich zaterdag om 17.00 uur te verzamelen op het Jansplein in Arnhem. Aanleiding is de mishandeling van twee homoseksuele mannen die zondagochtend in Arnhem hand in hand liepen. Een van hen is in zijn gezicht geslagen met een betonschaar, waardoor hij enkele tanden is kwijtgeraakt.

Gay Horeca Arnhem verwacht zaterdag enkele honderden mensen. COC Nederland verwacht veel mensen. „De oproep wordt al druk gedeeld op de sociale media. De kans dat er veel mensen op afkomen, lijkt me aanzienlijk”, zegt Philip Tijsma van COC Nederland.

De organisatie roept iedereen op om zaterdagmiddag hand in hand te gaan staan als steunbetuiging aan de slachtoffers. „Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan”, stelt de organisatie. „Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.”

De slachtoffers van 31 en 35 jaar liepen hand in hand over de Nelson Mandelabrug toen ze werden belaagd door een groep van zes tot acht jongeren. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden en is nog op zoek naar de andere verdachten.

Het COC spreekt van een ’afschuwelijk voorval’ en roept informateur Edith Schippers op om de aanpak van geweld tegen LHBTI’s (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen) prioriteit te geven bij de gesprekken over een nieuw kabinet.

Het COC pleit ook voor hogere straffen bij discriminerend geweld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%