Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wijzigingen in de Turkse grondwet moeten president Erdogan meer bevoegdheden geven.
Wijzigingen in de Turkse grondwet moeten president Erdogan meer bevoegdheden geven.
Foto: AP

Stemlokalen Turks referendum 5 dagen open

05 APR 2017

DEN HAAG - Deventer, Den Haag en Amsterdam zijn van 5 tot 9 april de steden waar tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen stemmen voor het referendum over de omstreden wijziging van de grondwet van Turkije. De stemgerechtigden kunnen kiezen uit evet (ja) of hayir (nee).

In Deventer kunnen Turken terecht bij de sporthallen van De Scheg. Op het terrein zelf zijn medewerkers van een beveiligingsbedrijf actief, daar buiten houdt de politie toezicht. De beveiligers zijn ingehuurd door de Turkse overheid. Bij de ingang van de sporthal waarin het stemlokaal is gevestigd wordt elke bezoeker gecontroleerd. Tassen moeten worden opengemaakt en paraplu's ingeleverd. Verder is er cameratoezicht.

Den Haag doet geen mededelingen over de beveiliging rondom het Turks referendum. In Den Haag kunnen Turken terecht in het GIA, een evenementenhal aan de Werf. ,,We hebben een inschatting gemaakt van de openbare orde en de veiligheid rondom het referendum", zegt een woordvoerder. Hij wil niet meer kwijt dan dat er veel verkeersdrukte rondom het GIA wordt verwacht, vooral komend weekend.

In Amsterdam is de RAI aangewezen als stembureau. Een woordvoerder zei eerder dat de RAI ,,in staat is zo'n grootschalig evenement te hosten'. De gemeente Amsterdam doet verder geen mededelingen over eventuele veiligheidsmaatregelen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%