Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Jesse Klaver en Kathalijne Buitenweg (Groenlinks) op het Binnenhof, waar de gesprekken over de formatie onder leiding van informateur Edith Schippers worden gehouden.
Jesse Klaver en Kathalijne Buitenweg (Groenlinks) op het Binnenhof, waar de gesprekken over de formatie onder leiding van informateur Edith Schippers worden gehouden.
Foto: ANP

Klaver: gaat goede kant op

06 APR 2017 Inge Lengton

Den Haag - Positieve geluiden vandaag bij de politieke partijen die aan de informatietafel praten over een nieuw kabinet. „Het gaat de goede kant op”, liet Jesse Klaver van GroenLinks weten. Volgens Halbe Zijlstra (VVD) wordt er ’vaart gemaakt’.

Demissionair minister Edith Schippers rondt vandaag de eerste week af als informateur. Tijdens een persconferentie later op de dag zal ze daar meer over vertellen, is de verwachting.

De week begon afgelopen vrijdag met gesprekken met financiële kopstukken, zoals Klaas Knot van de Nederlandse Bank. Ook afgevaardigden van de Sociaal-Economische Raad, Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau kwamen deze week langs.

Woensdag zijn VVD, CDA, D66 en GL voor het eerst echt aan het onderhandelen geslagen. Klaver meldde dat het „over de inhoud” ging.

Het blijft de vraag of ze er met elkaar uit komen. Mark Rutte (VVD) leek minder monter dan Klaver en zijn liberale tweede man Halbe Zijlstra. „Dit zijn altijd langlopende processen”, temperde hij de verwachtingen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%