Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: FREEK VAN DEN BERGH

Uitgezette minister Kaya stapt naar de rechter

12 APR 2017

ROTTERDAM - De Turkse minister Fatma Betül Syan Kaya die vorige maand tijdens de onlusten bij het Turkse consulaat in Rotterdam het land is uitgezet, heeft een procedure aangespannen tegen de Nederlandse staat. Volgens Kaya is ze onrechtmatig tot ongewenst vreemdeling verklaard, bevestigde haar advocaat Ejder Köse woensdag.

De minister van familiezaken Kaya wilde destijds bij het consulaat in Rotterdam Turkse Nederlanders toespreken over het referendum over de grondwet dat zondag in Turkije gehouden wordt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei later dat de minister als ongewenste vreemdeling het land is uitgezet, maar Kaya zelf heeft dat nooit gehoord. Köse: „Het is haar niet mondeling en niet schriftelijk kenbaar gemaakt.”

Köse heeft namens zijn een cliënt een bezwaarschrift ingediend tegen de „mogelijke verklaring” tot ongewenst vreemdeling. „We willen een kopie hebben van dit besluit van de overheid”, zegt de advocaat.

Als de rechtbank tot het oordeel komt dat het besluit onrechtmatig was, „gaan we verder kijken”’, aldus Köse. „Maar het zou de overheid dan sieren als ze excuses aanbiedt.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%