Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Chistann

Te zien op uitvaartbeurs: Grafkist als postpakket

19 APR 2017

AMSTERDAM - Een grafkist die in een compacte doos, gewoon samen met de iPhones en nieuwe strijkijzers door de reguliere postpakketdienst worden afgeleverd. Zaterdag wordt de ’Chistann’, de nieuwe IKEA-achtige doodskist gespresenteerd op de Amsterdamse Uitvaartbeurs.

Door de eenvoudige constructie kan de eco-grafkist door reguliere pakketdiensten als PostNL of DHL worden verstuurd naar particulieren. De zijkanten, deksel en bodem hebben een speciale verbinding wat deze grafkist tevens een moderne uitstraling geeft. De kist is na uitpakken op ‘IKEA-stijl’ in elkaar te schuiven en is binnen een kwartier gebruiksklaar. Met gewone Nederlandse afmetingen en stevig genoeg voor een gewicht tot 110 kg.

Bijbehorend kussensloop

De grafkist wordt compleet geleverd inclusief een setje natuurkatoenen kistbekleding en bijbehorend kussensloop. De kist zou door het gebruik van verantwoorden materialen inspelen op de ’groene trend’ die ook zichtbaar is in de uitvaartbranche.

De ontwerpers van de Chistann zagen de behoefte aan een grafkist die men zelf in elkaar kan zetten de afgelopen jaren steeds groter worden. Chistann is vanaf mei leverbaar en gaat tussen de 250 en 300 euro kosten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.5 °C
OZO5
Beurs AEX
AEX 521.13
+ / - -0.15%