Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP / RBC Roosendaal

Voorzitter RBC verdedigt royement 7-jarige

20 APR 2017

ROOSENDAAL/HILVERSUM - „Het lijkt net of wij er satanisch behagen in scheppen om een zevenjarig jongetje te royeren. Maar wij konden niet verder met deze situatie en we moesten een daad stellen.” Zo verdedigde RBC-voorzitter Jos Hermsen donderdag in het EO-radioprogramma Dit Is De Dag het royeren van het zevenjarig spelertje Jayden na wangedrag van diens moeder.

Volgens Hermsen ging er al het nodige aan het royement vooraf. Zo was met de moeder afgesproken dat ze niet meer in het stadion mocht komen, maar schond ze die afspraak. De ouders maakten zich volgens hem schuldig aan schreeuwen, driftig gedrag en niet nader omschreven „vormen van agressie” en waren daarom langs de lijn niet meer te handhaven. „Andere ouders spraken het bestuur erop aan. We zagen geen andere maatregelen”, aldus de voorzitter van de Roosendaalse club.

ZIE OOK: Woede om royeren voetballertje (7)

De moeder van Jayden zegt dat hij te weinig speeltijd kreeg nadat hij was hersteld van een blessure. „Hij staat 25 minuten toe te kijken hoe andere kinderen voetballen en mag dan maar 5 minuten spelen. Maar ik betaal veel contributie.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%